Red Bulls hebben nog geen vleugels

In de wintertests was Red Bull Racing een van de teams die direct een goed tempo te pakken hadden. Vandaag, bij de vrije trainingen in Melbourne, kwam dat in eerste instantie echter niet zo goed uit de verf. In de tweede sessie waren coureurs Mark Webber en Sebastian Vettel wel in de top-tien te vinden.

Op zich toch wel een prestatie omdat de dag werd geteisterd met technische problemen en een spin voor Vettel. Hierdoor konden ze vandaag niet het aantal kilometers rijden wat het team voor ogen had.

"Het is geweldig om weer terug te zijn in Australië. Mijn dag was niet perfect, met enkele technische problemen in de eerste sessie, maar de tweede training was een stuk beter. We hebben veel meer ronden kunnen rijden en we testten beide bandencompounds. Het was interessant om te zien hoe laag de zon stond door de bomen aan het einde van de tweede training. Het was goed om dat even mee te maken met het oog op zondag," aldus Webber na afloop.

"De sessie van vanmorgen was gewoon slecht, omdat ik amper kon rijden door hydraulische problemen. In de middagsessie kon ik meer rijden, maar helaas maakte ik een stomme fout tegen het einde van de training en konden we ons programma niet voltooien. Deslaniettemin ziet het er goed uit en hoewel je op vrijdag nooit weet hoe je iemands rondetijd moet interpreteren, denk ik dat we tevreden mogen zijn," was de reactie van Vettel.