Van Veldhoven: "Bekeken als Mister Nobody"

Het zijn momenteel geen makkelijke tijden voor Roda JC-trainer Harm van Veldhoven. In Voetbal International werd eerder deze week gezegd dat de spelersgroep van de club uit Kerkrade uitgekeken zou zijn op de Belgische oefenmeester, terwijl enkele uitspraken van hem na de wedstrijd tegen FC Groningen worden onderzocht door de aanklager betaald voetbal.

Tegenover het Belgische medium Sportwereld reageert Van Veldhoven op alle gebeurtenissen. "De grootste waanzin", zegt hij over de aantijging dat de spelers van Roda JC hem zat zouden zijn. "Dat is de Nederlandse pers."

"Hier heb je programma's zoals Studio Voetbal met Hugo Borst, maar ook Voetbal International met Johan Derksen. Dat is nog een graadje erger. Het artikel is een neerslag van dat programma. Er worden allerlei zaken verkondigd in de hoop reacties uit te lokken. Zo belden ze spelers tijdens de uitzending. Als zij dan zeggen dat die aantijgingen niet waar zijn, worden ze hypocriet genoemd."

Van Veldhoven erkent dat het momenteel bepaald geen rozengeur en maneschijn is bij Roda JC. "Ik ben in een wespennest terechtgekomen en ben al een paar keer geprikt. Er is de onrust over de fusie, er waren de financiële problemen. Een aantal weken geleden waren er lonen niet betaald, er waren spelers die beloftes hadden gekregen om weg te mogen en niet weg konden. Dan wordt de situatie soms moeilijk."

Over zijn uitlatingen na het duel met Groningen zegt hij het volgende: "Ik doelde niet op een complot. Mijn reactie was bewust doorgesproken met de club. Er waren al enkele voorvallen geweest en ik wilde er toch eens iets over zeggen."

"Als je onderin staat, ben je kwetsbaar. Als je dan een aantal keren punten verliest door foute beslissingen, mag ik daar toch vraagtekens bij zetten? Ongelooflijk eigenlijk dat je dat niet mag zeggen. Kritiek op mij of eender wie mag vanwege de persvrijheid, maar als een brave Belg dan zoiets zegt, schiet Nederland wakker. Ik voel dat ik bekeken word als Mister Nobody, maar ik ben niet uitgestreden. Ook al beleef ik een moeilijk jaar, de ervaringen die ik hier meeneem zijn erg verrijkend."