[IJshockey] Tilburg op voorsprong in finale

De Tilburg Trappers hebben de leiding genomen in de finale om het kampioenschap van Nederland. In de derde wedstrijd tegen HYS Den Haag waren de Brabanders met 2-1 te sterk en hebben nu twee wedstrijden gewonnen. De Haagse formatie won er vooralsnog één.

In een aantrekkelijke eerste periode was het alleen Desmet, die voor een doelpunt wist te zorgen en de thuisploeg op voorsprong zette. Daarna probeerde HYS Den Haag alles om op gelijke hoogte te komen en produceerde voornamelijk afstandsschoten. De keeper van Tilburg Trappers, Thompson, bleef echter goed bij de les. Hetzelfde gold overigens voor zijn collega aan de andere kant, Knudsen.

De tweede periode verdiende geen schoonheidsprijs en dat had vooral te maken met de vele straffen, die werden uitgedeeld. Pas zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd wist HYS Den Haag tegen te scoren. Bergin was de gevierde man aan de zijde van de bezoekers. Er moest een verlenging aan te pas komen om de beslissing in het duel te brengen. Al in de eerste minuut wist Monych zich door de verdediging van de Haagse club te wurmen en scoorde prompt, waardoor de wedstrijd was beslist.

Submitter:  Bron: NOS-TT