Uitslagen Italië speelronde 27

Vandaag werd in Italië de 27e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor komende week.

AC Milan - Atalanta Bergamo

AC Milan weet weer wat winnen is. Na een gelijkspel tegen Werder Bremen en een nederlaag tegen Sampdoria werd in eigen huis door een hattrick van Filippo Inzaghi eenvoudig afgerekend met Atalanta Bergamo. In het San Siro was het genieten geblazen voor het thuispubliek, dat eindelijk weer eens een goede wedstrijd van AC Milan voorgeschoteld kreeg. Al na zeven minuten scoorde Inzaghi de openingstreffer. Tot negentien minuten voor tijd bleef de 1-0 stand op het scorebord staan, maar in een tijdsbestek van drie minuten was de doelpuntenmaker nog twee keer trefzeker. Met deze twee doelpunten completeerde de spits zijn hattrick, alvorens hij in de tachtigste minuut een publiekswissel kreeg.

Torino - Juventus

Juventus heeft de stadsderby tegen Torino in zijn voordeel afgesloten (0-1). Tien minuten voor tijd wist Giorgio Chiellini uitblinker Matteo Sereni eindelijk te passeren. Al na drie minuten spelen moet Sereni aan de bak bij een kans van Vincenzo Iaquinta, de doelman redde knap met één hand. Ook een doelpoging van Claudio Marchisio werd vakkundig gekeerd. In de tweede helft was Juventus veel beter dan Torino, maar de ploeg scoorde maar niet. In de slotfase lukte het Chiellini dan toch om Sereni te passeren. Uit een vrije trap van Pavel Nedved kopte hij raak. Juventus blijft tweede na de overwinning in het uitduel met Torino. De achterstand op koploper Internazionale bedraagt zeven punten, met elf wedstrijden te gaan.