Karjakin wint Corus-toernooi

Sergei Karjakin uit de Oekraïne is winnaar geworden van het 71ste Corusschaaktoernooi. Bij het ingaan van de slotronde waren er nog zes kanshebbers op de zege, maar Karjakin was daarvan de enige die zijn partij wist te winnen.

Levon Aronian was de eerste die een eindzege kon vergeten. Dat werd al snel duidelijk in zijn partij tegen Jan Smeets en na een zettenherhaling werd het remise. Teimoer Radjabov bood na 24 zetten remise aan tegen Daniel Stellwagen. De Nederlander stond er goed voor, maar nam het aanbod toch aan. Sergei Movsesian lukte dat niet zo makkelijk. Hij moest lang zwoegen om er een remise uit te slepen, winst zat er geen moment in voor hem.

Magnus Carlsen had lange tijd een iets betere stelling tegen Wang Yue maar hij kwam er niet door. Gefrustreerd ging hij te ver in zijn pogingen en zat toen plotseling in een verloren eindspel. Karjakin ten slotte had het niet makkelijk tegen Leinier Dominguez. Hij kon uiteindelijk toch de zege in de partij en daarmee het toernooi pakken omdat Dominguez in tijdnood kwam en moest opgeven.