Hiddink:"PSV zakt steeds verder af"

Hoewel Guus Hiddink al sinds 2006 weg is bij PSV, volgt hij de prestaties van zijn voormalig werkgever nog steeds op de voet. De slechte prestaties in Eindhoven gaan de Russische bondscoach dan ook aan het hart.

"Het is me te gemakkelijk om de verantwoordelijkheid voor het slechte spel nu alleen bij trainer Huub Stevens te leggen", aldus Hiddink in het Eindhovens Dagblad. "De clubleiding is daar ook debet aan. PSV blijft een goede, warme club, maar in combinatie daarmee moet je wel hoge eisen blijven stellen aan alle mensen die er werken"

De voormalig trainer en technisch directeur van PSV vindt dat er sinds zijn vertrek in de zomer van 2006 veel is veranderd bij PSV. "Het doet me echt pijn als ik zie hoe de club in korte tijd aan het afzakken is." Het veelgehoorde verhaal dat PSV de lat lager heeft moeten leggen vanwege een gebrek aan financiële middelen vindt Hiddink "Een te gemakkelijk excuus". "Op zo'n manier verschaf je jezelf een alibi. Het gaat er juist om dat je als club inventief bent en de juiste contacten hebt."

"In mijn tijd stond er een zeer aansprekend geheel. Vooral voor jonge voetballers uit binnen- en buitenland. Je was als club een springplank voor spelers die na twee à drie jaar een stapje hogerop konden. Iedereen wist: om bij PSV te slagen, moet je aan een vrij hoog niveau voldoen. Dat gaf de club een fantastische aantrekkingskracht. Eindhoven was het voetbalcentrum van Nederland, daarbuiten had je een aansprekende naam in heel Europa en verder. Daardoor kon je de lat steeds wat hoger leggen."