P. Zoomers en Martinus uitgeschakeld

De vrouwen van DELA Martinus zijn uitgeschakeld in de strijd om de Champions League. De ploeg van trainer Avital Selinger eindigde als vierde in groep D.

De Nederlandse kampioen had dinsdagavond tijdens de laatste poulewedstrijd tegen het Russische Odintsovo nog kans op de volgende ronde, maar verloor een spannende wedstrijd in vijf sets (24-26, 25-23, 21-25, 25-17, 8-15).

Ondanks de nederlaag kan het jonge DELA Martinus met tevredenheid terugblikken op het avontuur tussen de Europese top. Perugia en Pila werden thuis verslagen, terwijl de Russische topploeg dinsdag door het oog van de naald kroop. Ondertussen hebben de vele jonge internationals in dienst van DELA Martinus een schat aan ervaring op kunnen doen.

Ook de mannen van Piet Zoomers/D hebben de laatste groepswedstrijd in de Champions League verloren. Het team van uit Apeldoorn ging in vier sets onderuit tijdens het bezoek aan het sterke Russische Zenit Kazan (25-13 25-19 24-26 en 25-20).

De Nederlandse kampioen eindigde in groep D op de vierde en laatste plaats. Later op de avond werd duidelijk dat Piet Zoomers/D niet bij de beste twee nummers vier zit die door mogen strijden om de CEV Cup. Het Europese avontuur zit er dus op voor de mannen van trainer Redbad Strikwerda en dit betekent dat er dit seizoen geen Nederlandse ploegen meer actief zijn op het Europese podium.