Brawn: "Wil mijn baan opgeven voor werknemers"

Teambaas van het te koop staande Hondateam Ross Brawn is bereid zijn positie op te geven als daardoor banen van werknemers van het team behouden kunnen blijven. De Brit is momenteel bezig met het vinden van een koper voor het team dat met Ferrari-motoren zou kunnen gaan rijden.

"Het doel is om de banen te behouden. Mijn aanwezigheid behoort niet tot de prioriteiten. Ik kan alleen maar zeggen dat we met meerdere partijen in onderhandeling zijn," aldus Brawn in Gazetto dello Sport.

Het team bereid zich nog steeds voor op het seizoen 2009, al zijn er wel enkele problemen die opdoemen, zoals het verkrijgen van een nieuwe motor, omdat Honda niet bereid is die meer te leveren. "We hebben geen haast, omdat het aanpassen van de auto voor een nieuwe motor in ieder geval een week of zes gaat duren. Het is onwaarschijnlijk dat we deze winter nog op het circuit te zien zijn. Daarom kijken we al naar 2010, omdat we dan hogerop willen komen. Dit jaar wordt een overgangsjaar."

Voor de motoren is Brawn teruggegaan naar zijn oude team Ferrari waar hij nog welkom is. "Honda heeft al gezegd dat ze geen motoren gaan leveren, dus heb ik contact opgenomen met Ferrari. Er is nog niks getekend, maar ik waardeer de steun van Luca di Montezemolo en Stefano Domenicali enorm. Het is alsof je met oude vrienden bent, ze zien me als één van hen." Tenslotte verwijst Brawn de verhalen rond de Mexicaan Carlos Slim naar de prullenbak, maar zegt dat het team nog steeds met meerdere partijen in onderhandeling is.