Ecclestone: "Formule 1 overleeft crisis"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone stelt dat de Formule 1 ondanks de wereldwijde financiële crisis overeind zal blijven. Honda heeft de stekker inmiddels al uit de sport getrokken en vele sponsoren kampen met tegenvallende cijfers.

Na Honda moet ook Toyota bezuinigen op autosportgebied, maar het team hoeft zich niet uit de Formule 1 terug te trekken. Het is duidelijk dat iedereen wordt getroffen door de financiële crisis en dat ook de auto-industrie klappen moet opvangen, maar ik denk niet dat de Formule 1 serieus in de problemen komt,"[/i] aldus Ecclestone in de Servische krant Press.

De baas van de Formule 1 zegt dat er maar weinig sporten wereldwijd zoveel aandacht krijgen als de Formule 1. "Kijk maar, we hebben recent zelfs nog twee zeer goede deals afgesloten. Met LG en met DHL. Het is simpel: grote bedrijven die inzetten op wereldwijde aandacht voor hun producten of diensten kunnen niet om de Formule 1 heen. Zij beseffen dat onze sport de goedkoopste manier is om hun doelen te bereiken."