Gerrard in de cel na mishandeling

Steven Gerrard, aanvoerder van Liverpool, ziet zijn ploeg dit seizoen de landstitel in de wacht slepen. De Engels international liet zich tegenover BBC bijzonder positief uit over de titelkansen van zijn club. Gerrard werd echter enkele uren later gearresteerd wegens mishandeling.

Hij is in de nacht van zondag op maandag gearresteerd in Southport, een voorstad van Liverpool. Samen met vijf andere personen zou de captain van Liverpool een man hebben mishandeld, zo bericht de BBC. Het incident gebeurde om 2:30 uur in de buurt van een pub. Het slachtoffer werd met zware verwondingen in zijn gezicht vervoerd naar het ziekenhuis, maar zou buiten levensgevaar zijn.

Liverpool boekte afgelopen zondag een eclatante 1-5 uitoverwinning op Newcastle United. Gerrard had daarin zelf een belangrijk aandeel, door tweemaal te scoren. "Dit is het beste team waarin ik ooit heb gespeeld", vervolgde de 28-jarige middenvelder zijn relaas. "Als je in de kleedkamer kijkt, dan zie je dat we fantastische spelers hebben, van de keeper tot de aanvaller. Er is een groot vertrouwen dat we ook de aankomende hordes kunnen nemen".

De zege op St. James' Park zorgde voor een grote opluchting bij de aanhang van de Liverpudlians, zeker nadat concurrent Chelsea zich op dezelfde dag verslikte in Fulham (2-2). Twee weken eerder sprak ook trainer Rafa Benítez zijn vertrouwen in de ploeg uit. Volgens de Spanjaard zou Liverpool een kans van tachtig procent op de titel hebben als dezelfde lijn na de Kerst werd doorgetrokken. De succescoach baseert het vertrouwen op het gegeven dat zijn équipe normaliter beter presteert in de tweede seizoenshelft.

"We dichten onszelf een goede kans toe. Als we bovenin willen blijven meedraaien en betrokken willen blijven bij de kampioensstrijd, dan is het van belang dat we goed omgaan met de druk", zo besloot Gerrard. Liverpool heeft na twintig speeldagen drie punten meer verzameld dan Chelsea. De voorsprong op Manchester United bedraagt liefst tien punten, maar de titelhouder heeft wel drie duels minder gespeeld.