Bezuiniging treft ook coureurs

Volgens Ferrari-teambaas Stefano Domenicali moeten ook de coureurs een duit in het zakje doen bij de bezuiningsoperatie die momenteel in de Formule 1 gaande is. De Italiaan denkt dat alleen zo de sport gezond kan blijven.

"Ik denk dat er in de komende maanden een grote revolutie plaatsvindt, ook als het om de coureurs gaat," zei Domenicali tegen Autosprint. Hierbij doelt hij op de soms hoge bedragen die de coureurs voor hun diensten opstrijken.

"In het huidige klimaat hebben de grote teams niet meer de mogelijkheid om bepaalde geldbedragen die sommige coureurs nu krijgen uit te keren. Daar moet over gesproken worden." Hierbij mogen volgens Domenicali zelfs net getekende contracten voor opengebroken worden. "Alles kan gewijzigd worden in het leven"

De Ferrari-teambaas zegt dat verplichtingen in contracten nagekomen moeten worden, maar dat er ook van de coureurs uit een stuk bewustzijn tot verandering nodig is. "Ik ben ervan overtuigd dat dit binnenkort bij alle teams en met iedere coureur besproken gaat worden."