Kolkka geniet van zware trainingen bij NAC

In tegenstelling tot enkele van zijn ploeggenoten heeft Joonas Kolkka totaal geen problemen met de zware trainingsarbeid die de selectie van NAC Breda onder trainer Robert Maaskant moet verrichten.

Integendeel, Kolkka houdt wel van pittige trainingssessies. "Ik heb nooit anders gedaan," zegt de 34-jarige Fin tegenover BN/De Stem. "In mijn filosofie speel je beter wanneer je goed en stevig traint."

"De hoge klassering van NAC is daarom geen toeval. Dat we twee mindere duels achter de rug hebben, doet daar niets aan af. Van een club met onze status kun je niet verwachten dat het 34 duels op rij alleen maar goed gaat."

Kolkka hoopt dat de negatieve spiraal tegen Ajax doorbroken kan worden. "Dat we tot de winterstop nog flink moeten bikkelen, is duidelijk. Maar ik zie tegen Ajax gewoon kansen voor NAC."

"Vorig jaar hebben we er ook verrassend gewonnen. We hoeven in Amsterdam niet het spel te maken, dat is een heel groot voordeel. Vorig seizoen is gebleken dat we juist dan het sterkst zijn. We gaan vol vertrouwen naar de Arena."