DELA Martinus wint in Europa

Vier Nederlandse volleybalteams kwamen donderdagavond in actie voor de verschillende Europa Cup-toernooien. Alleen de vrouwen van DELA Martinus wisten te winnen.

De ploeg uit Amstelveen versloeg in de Champions League het Poolse Pila in vier sets (25-23 17-25 28-26 25-20). Met name Manon van Gruijthuijsen, de vervangster van de geblesseerde Francien Huurman, was uitstekend op dreef. De jonge Anne Buijs, die 2 december 17 is geworden, ontpopte zich als topscorer van de wedstrijd. Door deze overwinning is DELA Martinus na drie speelronden in poule D nog volop in de race om de belangrijke twee plaatsen in de poule.

De mannen van Piet Zoomers/D wachten in de Champions League nog steeds op de eerste overwinning. Donderdagavond was Paris Volley, de club van de Nederlandse middenaanvaller Dennis van der Veen, in drie sets te sterk (25-20 26-24 25-12). Hierdoor staat de Nederlandse kampioen uit Apeldoorn na drie speelronden onderaan de ranglijst.

De vrouwen van Longa '59 hoeven zich weinig illusies meer te maken in het toernooi om de CEV Cup. De ploeg uit Lichtenvoorde verloor donderdag voor eigen publiek de eerste wedstrijd van de achtste finales kansloos met 0-3 van de sterke Russische club Ekaterinburg (20-25 17-25 11-25) en heeft een wonder nodig tijdens de return in Rusland.

Ook Sliedrecht Sport heeft niet veel kans meer om de volgende ronde te halen. In Servië werd in het kader van CEV Cup met 3-0 verloren van Rode Ster Belgrado (25-19 25-16 25-17).