Volgend seizoen voetbal met Kerst in België

Ook in België zal er voortaan met Kerst worden gevoetbald. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de ordediensten zijn akkoord gegaan met de nieuwe formule, die vanaf het seizoen 2009-2010 zal worden gehanteerd in de Jupiler Pro League.

Alhoewel niet elke gemeente een voorstander van voetbal tijdens Kerst was, heeft de Belgische overheid toch zijn goedkeuring gegeven aan de plannen. Alleen de clubs kunnen er nog anders over beslissen.

"Normaal zal er in de volgende kerstperiode gevoetbald worden. Geen enkele van de achttien burgemeesters die een Eerste Klasseclub op zijn grondgebied heeft, stelde zijn veto," aldus Ludwig Sneyers, directeur van de Pro League tegenover het Belgische persbureau Belga.

"Een paar burgemeesters hebben wel enkele voorwaarden gesteld. Zo wil de burgemeester van Brugge niet dat Club in die periode Anderlecht of Standard ontvangt. Na twee jaar zullen we het systeem evalueren. Indien nodig zullen er dan de nodige lessen getrokken worden," licht Sneyers verder toe.

Kerstvoetbal is niet de enige verandering in de Jupiler Pro League. Vanaf volgend seizoen heeft de Belgische competitie 40 speeldagen (30 in de reguliere competitie met zestien ploegen en tien in de play-offs). De competitiestart zal om die reden worden vervroegd naar eind juli of begin augustus.