Bakkal: "Ik hoor in de basis"

Samen met Nordin Amrabat zette Otman Bakkal de wedstrijd PSV-FC Groningen op z'n kop. Bij rust stond het nog 0-2, een kwartier na de pauze was het al 3-2 voor PSV. Bakkal scoorde twee keer. Na afloop sprak Goal.com de succesfactor.

PSV leek voor het eerst in de historie in eigen huis van Groningen te gaan verliezen, totdat het 'gouden duo' Bakkal-Amrabat erin kwam. "Op het moment dat ik er met Nordin in kom weet je dat je 0-2 achter staat en gewoon heel ver naar voren moet spelen", begint Bakkal zijn verhaal. "Dat deden we goed. Ik moet zeggen dat het wel fijn was dat de aansluitingstreffer dan vrij snel na rust valt."

Vrij snel produceerde Bakkal ook zijn tweede van de avond, hetgeen de 2-2 betekende. Lazovic maakte het vervolgens af door eveneens twee keer raak te mikken. De 4-2 zege mocht grotendeels op het conto van de invallers geschreven worden.

Was er bij Bakkal sprake van een revanche op Stevens omdat hij op de bank begon? "Nee, niet echt", aldus de speler zelf tegen Goal.com. "Als ik op de bank zit baal ik natuurlijk altijd. Ik vind ook dat ik moet spelen. Of ik om uitleg heb gevraagd? Nee, zo ben ik niet. Ik zoek m'n vragen en antwoorden liever op het veld."

Bakkal: "Hij heeft me deze week verteld waarom hij de voorkeur geeft aan anderen. Nee, met die reden was ik het niet eens." Was het een woordenwisseling? "Het was niet echt een discussie", antwoordt Bakkal. "Hij heeft aangegeven waarom ik niet speelde en ik heb gezegd dat ik best kon spelen in die opstelling. Dat was het eigenlijk."

"Ik ben vooral blij dat we hebben gewonnen en dat ik twee keer heb gescoord, maar ik denk niet dat dit persé het verschil gaat maken of ik de volgende keer wel speel of niet. Waarom ik dat denk? Dat zegt m'n gevoel gewoon. Van mezelf vind ik dat ik in de basis hoor, dat lijkt me duidelijk. Onomstreden ben ik zeker niet. Dat ben je volgensmij als je een langere periode erboven uit stijgt."