Timmer baalt

Marianne Timmer werd tijdens haar 1.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in het Chinese Changchun op de kruising gehinderd door haar Canadese opponente Tamara Oudenaarden. Hierdoor was de kans voor een goede eindtijd voor Timmer in één klap verdwenen.

Na afloop was ze dan ook teleurgesteld. "Dit is domme pech. Ik had net zo goed kunnen stoppen. Ze had achter mij langs moeten kruisen. Nu moest ik omhoog komen en verloor ik veel vaart," aldus Timmer.

Oudenaarden werd na afloop gediskwalificeerd. Timmer maakte niet van de gelegenheid gebruik om de race opnieuw te rijden. Ze eindigde als zestiende in 1.20,76. "Ik had het verzoek voor een nieuwe race al bijna ingediend" aldus bondscoach Wopke de Vegt. "Maar Marianne wilde niet. Dat kan ik wel begrijpen, want het is nauwelijks te doen om twee keer achter elkaar een goede 1000 meter af te leggen."

Begin november, bij de Nederlandse afstandskampioenschappe, wist Timmer zich niet te plaatsen voor de eerste WB-races van het seizoen op de kilometer. Omdat Ireen Wüst en Paulien van Deutekom dit weekend niet van start gaan, mocht ze in Changchun voor het eerst aan de start verschijnen op de 1.000 meter, haar favoriete afstand. Volgende week zal ze de kilometer ook rijden in Nagano.