Hockey twist over belang clubs vs Oranje

Al in het eerste treffen tussen de hockeybond en de pas gevormde Hockey Hoofdklasse CV, begin december, zal de spanning hoog oplopen, meldt de Volkskrant. De clubs gaan niet akkoord met het bondsvoornemen de competitie volgend jaar vijf maanden stil te leggen om de nationale teams de ruimte te geven voor deelname aan twee grote internationale toernooien.

"Absoluut onacceptabel", zegt Rob van der Horst, de woordvoerder van Hockey Hoofdklasse CV. "Met zo'n rigoureus besluit, sluit je als club niet alleen de deuren voor je leden, je zet ook nog eens een keer je sponsors buitenspel."

Van der Horst meent dat de kans groot is dat bedrijven die exposure zoeken middels sponsoring zullen uitwijken. "Vijf maanden geen aandacht, laten we ons maar eens op een andere sport oriënteren. Het gezonde verstand moet zegevieren, clubs op dit niveau kunnen deze inkomsten niet missen."

Eind 2009 wordt het toernooi om de Champions Trophy gehouden, in maart 2010 volgt het WK. De hockeybond wil daarvoor de competitie vijf maanden stilleggen.