Makaay: "Het einddoel blijft de titel"

Roy Makaay kwam in de zomer van 2007 naar Feyenoord. Het doel van de spits was kampioen worden met Feyenoord. Vorig seizoen lukte dat niet en ook dit seizoen lijkt het er niet in te zitten voor de Rotterdammers.

"Ik ben hier vorig jaar met Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland en al die andere namen naartoe gekomen om Feyenoord terug te brengen naar de top én om prijzen te pakken. Vorig seizoen hebben we al de beker gewonnen, maar het einddoel is en blijft de titel," aldus de spits in Sportweek.

"Dit seizoen lukt dat waarschijnlijk niet; laten we die ambitie maar even parkeren. We moeten proberen om Europees voetbal te halen, dan kunnen we volgend seizoen misschien voor de titel gaan. Of dat realistisch is, weet je natuurlijk nooit. Maar die ambitie moet je als speler van Feyenoord wél hebben."

Vanavond neemt Makaay het met Feyenoord op tegen zijn oude club Deportivo. "Voor mij wordt het een aparte wedstrijd. Ik keer voor het eerst terug naar de club waar ik fantastische successen heb geboekt."