Het autosportmoment van eNGine10

FOK!sport vroeg naar jouw autosportmoment van 2008. Zo stuurde eNGine10 zijn verhaal over 'Hamilton die toch nog kampioen wordt na een spectaculaire finale'. Heb jij ook een moment dat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar sport@fok.nl o.v.v. Mijn moment van 2008, of PM naar foksport.

Timo, let Lewis pass for the championship!

Ik liep al weken te verkondigen dat Hamilton wel even kampioen zou worden. Soms werd ik zelfs zo enthousiast dat ik ook nog durfde te roepen dat McLaren de constructeurstitel zou winnen. Ik was dan ook zeer tevreden met de kwalificatie van Hamilton in Brazilië en vond het prettig dat Kovalainen er nog achter zou starten.

Ik ben op zondag om 5 uur naar de kroeg gegaan om daar samen met wat vrienden naar de beslissende race te kijken. Deze vrienden zijn voornamelijk Ferrari-fan en ik had dan ook wat Hamilton/Massa-weddenschapjes lopen, dus voor mijn financiële toestand zou een overwinning voor Hamilton ook een goede zaak zijn; dus dat maakte mij alleen maar fanatieker..... en brutaler.

Daarna begon de race echt en werd ik toch wat stiller. Ik begon steeds meer te twijfelen maar dat hield de race ook spannend. Ik vond het op dat moment vooral jammer dat Kovalainnen en Kubica zover achterin reden.

Het was al spannend, maar echt interessant werd het pas toen het weer een beetje begon te regenen. Iedereen zat echt op het puntje van z'n stoel en riep van de spanning maar allemaal nutteloze dingen. Totdat Vettel ineens Lewis voorbij ging, de meerderheid begon al te juichen terwijl het kleine groepje dat overbleef alleen nog maar kon kreunen.

Op dat moment had ik zelf de hoop al opgegeven. Ik baalde vooral omdat hij het voor het tweede jaar op rij zo stom zou laten liggen. We gingen de laatste ronde in en ik zag al dat Hamilton Vettel niet meer voorbij zou komen. De eerste Ferrari-fan begon al voorzichtig plagend in mijn zij te prikken.

Massa finisht en begint te juichen en even later finisht ook Hamilton...... als vijfde! Hoe? Computerfout? Ik had geen idee wat er gebeurd was en durfde ook nog niet te juichen. Wel waren de Ferrari-fans alweer stil maar niemand had meteen in de gaten dat Glock er nog tussenuit gevallen was. Totdat Glock finishte werd er eigenlijk weinig gezegd, maar toen Timo ook over de finish kwam kregen we door wat er gebeurd was.

Ik was echt zwaar opgelucht maar ook nog steeds een beetje verward. Ik geloofde het pas echt toen ik het nog een keer terug zag. Ik was er echt heel blij mee en ook trots op Hamilton dat het hem toch gelukt was!

De avond toen afgesloten met de, door de weddenschappen verdiende pilsjes en natuurlijk ook de Massa-liefhebbers even duidelijk gemaakt wie er nou de beste coureur is. Overigens wel veel respect voor de manier waarop Massa zijn race-overwinning toch probeerde te vieren.

Nu alweer zin in een nieuw en waarschijnlijk weer spannend F1 seizoen!

eNGine10

Submitter:  Bron: FOK!sport