Federer niet in finale Masters Series

Roger Federer is tijdens de Masters Series in Madrid tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De voormalig nummer één van de wereld ging in de halve finales onderuit tegen Andy Murray. Na twee uur was het pleit beslecht en stond er 6-3, 3-6 en 5-7 op het scorebord.

In de eerste set leek het er nog niet op dat Federer zou verliezen. De Zwister dicteerde de partij en gaf Murray geen kans. Een simpele break in de zesde game was voldoende om de eerste set veilig te stellen.

In het tweede bedrijf werd het spel van Murray agressiever. De Brit pakte de ballen van Federer eerder aan, wat voor een verrassend overwicht zorgde. Uiteindelijk wist de Brit in de vierde game een break te plaatsen, waardoor hij de set uiteindelijk kon pakken.

De derde en beslissende set stond bol van de spanning. Zowel Federer als Murray kregen kansen op een break, maar deze werden tot vlak voor het einde niet benut. Bij een stand van 5-5 sloeg de Britse tennisser echter toe. De Zwitser wist vooraf nog wel twee breakpunten onklaar te maken, maar had op de derde geen antwoord. Zijn opponent bleef in het vervolg rustig en wist de set uit te serveren.

In de finale zal Murray het op moeten nemen tegen de winnaar uit het duel tussen Rafael Nadal en Gilles Simon.