"Schumacher geen contract als 't waar is"

De dopingperikelen rond de Duitse wielrenner Stefan Schumacher verrasten zijn nieuwe werkgever, Quick Step. Die wilde de renner voor twee jaar vastleggen als opvolger van Paolo Bettini. Maandag werd bekend dat in de bloedstalen die tijdens de Tour van 2008 zijn afgenomen, alsnog de epo-variant CERA werd ontdekt.

Patrick Lefevere, ploegmanager van Quick Step, reageert resoluut op het mogelijke gebruik van doping: "Wij hebben Stefan Schumacher uitvoerig gecheckt, als hij inderdaad positief testte krijgt hij bij ons geen contract. Als ik vanmiddag nog geen uitleg gekregen heb, ontbind ik zijn contract."

Toch houdt Lefevere een slag om de arm: "Officieel ben ik nog altijd niet op de hoogte van de positieve test. Ik heb geprobeerd om Schumacher of zijn management te bereiken, maar tot nu toe lukte dat niet." De 27-jarige Duitse renner had vorige maand een contract getekend met de Belgische wielerploeg voor twee seizoenen. Hij moest daar de opvolger worden van tweevoudig wereldkampioen Paolo Bettini.

Het ontbinden van het contract zou volgens Lefevere geen probleem opleveren: "Het gaat nog maar om een voorlopig UCI-contract, dat pas op 1 januari zou ingaan. Eigenlijk is hij dus nog altijd niet van Quick Step."

De Duiste wielerbond heeft inmiddels een disciplinaire procedure gestart tegen Schumacher, en denkt erover om hem voor het leven te schorsen. De renner zelf ontkent alle beschuuldigingen van dopinggebruik maar er hangt hem desalniettemin een schorsing van twee jaar boven het hoofd.