Ecclestone uit zware kritiek op Ferrari

Formule 1-baas Bernie Ecclestone slaat hard terug nadat Ferrari-president Luca di Montezemolo kritiek heeft geuit op de race in Singapore. De Italiaan vond dat de race één grote circusvoorstelling was in plaats van een echte Grand Prix.

"Wanneer we racen op circuits waar een circus of iets anders beter past, kan jammer genoeg van alles gebeuren door het spektakel dat de safetycar verzorgt," aldus Di Montezemolo in Gazzetta dello Sport. "Dit is vernederend voor de sport."

Ferrari wist mede door de problemen met de pitstop van Massa geen punten te scoren en zag Lewis Hamilton uitlopen in de stand van het kampioenschap en zag bovendien McLaren de eerste plaats overnemen in het constructeurskampioenschap.

Ecclestone vindt dat de Ferrari-president zich stil had moeten houden. "Als Di Montezemolo gelijk heeft dat de race in Singapore een circus was, dan moeten we hem dankbaar zijn dat hij voor de clowns zorgde. Na dit slechte weekend van Ferrari had hij zich gewoon stil moeten houden."

"Als Massa het kampioenschap verliest, dan weet hij dat het team er verantwoordelijk voor is. Als hij door was gegaan, had hij iedereen in Singapore schade toegebracht," refereert de Brit aan de mislukte pitstop in Singapore, waarbij Massa zo veel tijd verloor dat hij geen punten meer wist te scoren in het vervolg van de race.

Volgens Ecclestone moet Ferrari gewoon weer werken met een lollipop-man. "Als ik een wijsneus zou willen zijn, zou ik een systeem ontwerpen dat de rijder pas zou laten gaan als de brandstofslang er uit gehaald wordt. Waarom moeten ze een stukje technologie gebruiken waarbij het mis kan gaan in plaats van de lollipop-man. Het is een beetje te."

Ferrari heeft inmiddels laten weten de lollipop-man voor de rest van het seizoen weer te gebruiken.