Piquet heeft goed resultaat nodig

Nelson Piquet vierde alweer een tijdje geleden een podiumfeestje. Hij stond op het een-na-hoogste treedje bij de Grand Prix van Duitsland op de Hockenheimring. Een kleine drie maanden later zijn er opnieuw speculaties over de positie van de Braziliaan bij het ING Renault-team.

Piquet viel in Singapore weer uit en hij beseft dat hij toch een goed resultaat neer moet zetten in Japan. "Ik kan niet wachten om de baan van Fuji op te gaan. Het lijkt me een heel interessant circuit", vertelde Piquet terwijl hij vooruitkijkt naar de race op het circuit van Fuji. "Ik ben ook vastberaden om daar een goede race te hebben. Ik heb momenteel ook een goede race nodig."

De Fuji Speedway is voor de Renault-coureur een nieuw circuit. "Ik heb daar nog nooit gereden. In de trainingen op de vrijdag zal ik de baan dus zo snel mogelijk onder de knie moeten krijgen. Het team heeft al wat gegegens over de baan en die informatie gebruik ik om mezelf een beetje voor te bereiden. Donderdag kom ik meer over het circuit te weten, als ik met mijn engineers een wandeling zal maken over de baan."

Nelsinho staat in het kampioenschap op de dertiende plek met 13 punten. Zou het ongeluk brengen?