Geen stunt voor Sutil op Spa

Adrian Sutil is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België het tweede deel te bereiken. Lange tijd leek het er op dat de coureur van Force India door kon gaan, maar in de slotfase zakte hij terug tot een achttiende plaats.

"Het was een spannende kwalificatie. Het verschil met de twee Honda's was maar zeven honderdsten van een seconde, dus ik was dicht bij een zestiende startplaats," aldus Sutil. "Volgens mij mogen we redelijk tevreden zijn over onze prestaties. We wisten dat Honda vandaag onze naaste rivaal zou zijn en het scheelde uiteindelijk maar heel weinig. Hopelijk kan ik morgen een goede race hebben en wat mensen inhalen. We hebben een snelle wagen voor de rechte stukken."

Giancarlo Fisichella, ploeggenoot van Sutil, deed het nog wat slechter en start zondag vanaf de laatste plaats. De Italiaan klaagde overigens over een tekort aan grip. "Tijdens mijn laatste run had ik last van verkeer en waren er ook problemen bij de achterbanden. Op drie plekken verloor ik bijna de achterkant van de auto. Dit heeft me zeker drie tienden gekost. Jammer, want ik had zestiende kunnen worden."