Ferrari tevreden na eerste rondjes

Het Ferrari-team is wel optimistisch gestemd na de vrije trainingen vandaag in Valencia. Kimi Räikkönen was in de tweede training het snelst, Felipe Massa werd tweede in de eerste training. Overall stonden ze respectievelijk eerste en vierde, de tijden uit de tweede training waren wat sneller.

Räikkönen vertelde: "Deze baan bevalt mij wel, al is dit stratencircuit totaal anders dan de anderen. Toen ik donderdag over het circuit wandelde, vermoedde ik al dat dit een zeer leuk circuit is om op te rijden en dat vermoeden werd vandaag bevestigd. Het circuit kent een paar zeer snelle stukken en bijna overal is voldoende ruimte om te racen. Het circuit van Valencia doet me erg denken aan de Noord-Amerikaanse circuits van vroeger. Mijn complimenten voor de organisatie dus."

De Fin, die momenteel op plek twee staat met 57 punten achter Lewis Hamilton (62 punten), vervolgde: "We zijn het weekend goed begonnen, maar het is natuurlijk nog te vroeg om een conclusie te trekken over waar we precies staan ten opzichte van onze concurrrenten. De set-up die we hebben gevonden is zeker niet slecht, maar er is nog ruimte voor verbetering."

Teamgenoot Felipe Massa vond het ook een leuk circuit: "Dat waren twee vermakelijke trainingen. De rondetijden bleven maar naar beneden duikelen en alle coureurs kregen steeds meer vertrouwen in dit circuit. Het baanoppervlak was wel erg vies, waardoor het gemakkelijk was om fouten te maken en waardevolle tienden te verliezen. Het belangrijkste van vandaag was om een goede afstelling te vinden en dat is gelukt."