Vader Vd Geest: "Zo nog nooit gezien"

Dennis van der Geest haalde vanmorgen niet de halve finales in het judo, en hij kreeg tot overmaat van ramp te maken met een zware blessure aan zijn elleboog. Met een van pijnvertrokken gezicht judode nog wel door, maar hij kon de Rus Tamerlan Tmenov niet verslaan.

Tmenov was de grote favoriet, die wist negen van de elf onderlinge partijen te winnen. En als de Rus de halve finales had weten te bereiken, had Van der Geest nog naar de herkansingen gemogen, maar de blessure was te ernstig en de Nederlander liet al meteen weten dat niet te kunnen.

Een verstandig besluit, bleek later in het ziekenhuis. Een barst in het bot van de elleboog van de arm die tijdens de partij bekneld raakte, bleek uit het onderzoek. Ook een spierscheuring en een kapotte band in het gewricht schakelen Van der Geest een tijdje uit. Gips of een operatie was niet noodzakelijk, de scheur loopt in de lengterichting van het spaakbeen. De arm heeft wel een paar dagen rust nodig.

De vader van Van der Geest, tevens zijn coach en teammanager, denkt dat zijn zoon zeker drie maanden niet in actie kunnen komen. Artsen denken nog langer. "Ik heb Dennis twee uur lang zien huilen", aldus Cor van der Geest na het ziekenhuisbezoek. "Zo heb ik hem nog nooit gezien." Vader Cor baalde: "Shit, shit, shit. Deze ellende na zo'n mooi judotoernooi. Op het moment dat Dennis zich blesseerde stond hij dik achter, maar de actie die hij maakte was 'm bijna. Hij had hier nog een kunstje willen flikken."