Tourprijsvraag: de uitleg

Helaas ging de tourmanager niet door dit jaar. Maar we hebben toen beloofd dat we nog wel een prijsvraag gaan houden. Hier beginnen we vandaag mee.

Wat is de bedoeling:
We plaatsen de komende vijf dagen, twee keer per dag een foto van wielrenner die actief is (geweest) in de Tour de France van dit jaar. De foto's zijn alleen bewerkt en er zal niet direct zichtbaar zijn welke wielrenner het is. Het kan voorkomen dat een wielrenner in een ander shirt staat gefotografeerd dan waar hij nu in rijdt. Om het iets makkelijker te maken zullen we een aanwijzing geven.

Hoe doe ik mee:
Stuur elke dag een mail met beide antwoorden naar FOK!sport. Degenen die alle vijf de dagen mee hebben gedaan, maken twee keer kans op een prijs. We zullen namelijk onder alle inzenders die elke dag hun antwoord hebben gestuurd een prijs verloten en onder alle andere deelnemers ook een prijs.

Wat kan ik winnen
We mogen dvd's weggeven met documentaires over Jan Janssen en Michael Boogerd. Deze documentaires zijn afkomstig uit de archieven van de NOS.

Het is al weer veertig jaar geleden dat Jan Janssen in 1968 op de laatste dag van de Tour de France de tijdrit won, de Belg Herman van Springel versloeg en met het kleinste verschil sinds jaren de gele trui binnenhaalde.De wielerliefhebber herinnert zich nog een huilende Jan Janssen op de schouders van zijn fans op de wielerbaan van Vincennes. Mart Smeets maakte voor Studio Sport een documentaire met vele Tour de France beelden uit de het Sport in Beeld archief van de NOS, maar ook met een terugblik samen met Herman van Springel op deze voor beide renners bijzondere ontknoping van het belangrijkste wielerevenement ter wereld.

Michael is gefilmd vanaf het moment dat hij aankondigde te stoppen met wielrennen. In de documentaire zijn beelden te zien vanaf 1996 tot en met zijn laatste deelname aan de WK in Stuttgart. Maar natuurlijk ook van zijn overwinning in de Amstel Gold Race en de Tour de France etappe, zoals de onvergetelijke rit en overwinning op de La Plagne. Deze etappe staat in zijn geheel, als extra bonus, op de dvd. Mart Smeets spreekt met Michael over zijn loopbaan, doping, familie en zijn vele hoge klasseringen in vele wielerklassiekers. Dat alles maakte Michael Boogerd een groot wielrenner en een groots sportman.

Deze dvd's zijn nu verkrijgbaar bij je multimediawinkel.

Later vandaag zullen de eerste opgaves op FOK!sport verschijnen.

Veel succes.

Submitter:  Bron: FOK!sport