FOK!: Cruijff beste Nederlander ooit

Johan Cruijff is door de users van het FOK!-voetbalforum verkozen tot beste Nederlandse voetballer ooit. In de finale werd Marco van Basten verslagen.

Cruijff was vooral in de jaren zeventig één van de beste voetballers ter wereld. Met Ajax won hij veelvuldig de Nederlandse landstitel en bovendien leidde hij Oranje naar de WK-finale in 1974. In het toernooi, dat werd gehouden in het VBL-forum van FOK!, versloeg Cruijff achtereenvolgens Arthur Numan, Theo Laseroms, Phillip Cocu, Robin van Persie, Abe Lenstra, Dennis Bergkamp, Ruud Gullit en Wim van Hanegem. Van Basten versloeg op weg naar de finale: Bart Latuheru, Kees Kist, Sjaak Swart, Willy van de Kerkhof, Coen Moulijn, Edwin van der Sar, Ruud Gullit en Wim van Hanegem. De finale ging aanvankelijk vrij gelijk op, maar tegen het eind vielen de stemmen toch vooral in het voordeel van El Salvador: 28-17.

Dit toernooi was de vierde in een reeks waarin alle grote landen aangedaan worden. Alle halve finalisten plaatsen zich voor het hoofdtoernooi dat later gehouden zal worden. Eerder al werden Gerd Müller, Sir Bobby Charlton en Pelé verkozen tot beste spelers van respectievelijk Duitsland, Engeland en Brazilië. Het volgende toernooi zal dat van Spanje zijn. Ook Argentinië, Frankrijk en Italië zullen nog volgen, alsmede een toernooi voor de overige landen.