Platini nu al tevreden over verloop EK

Het Europees Kampioen 2008 is nog maar net begonnen, maar Michel Platini is nu al zeer tevreden over het verloop van dit toernooi.

“Wat de wedstrijden betreft hebben we mooi voetbal kunnen zien en meeslepende momenten beleefd”, aldus Platini. De supporters gedragen zich ook uitstekend volgens de Franse voorzitter. “In de stadions is er niets vervelends gebeurd. De toeschouwers leven met hun teams mee. We hebben tot onze vreugde kunnen vaststellen dat de fans van alle ploegen hun volkslied meezingen, de hymne van de tegenstander respecteren en tot besluit daarvan zelfs applaudisseren. Bravo.”

De scheidsrechters die de tot nu toe gespeelde wedstrijden van het EK floten, krijgen ook alle lof van de voorzitter van de UEFA. Verder had hij nog een toevoeging op het doelpunt van Ruud van Nistelrooij. De Nederlander scoorde de 1-0 in de wedstrijd tegen Italië. “Een mooie controverse over de spelregels, die een heerlijke discussie over de voetbalrechtspraak binnen de lijnen heeft uitgelokt. Die moeten we vooral niet schuwen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen hiervan heeft geleerd.”