[NBA] Celtics pakken leiding terug

De vijfde wedstrijd van de Eastern Conference-finale is door de Boston Celtics gewonnen. De Detroit Pistons werden met 106-102 verslagen in een uitverkochte Banknorth Garden in Boston.


Kevin Garnett wilde met deze wedstrijd bewijzen dat het team echt goed genoeg is voor de NBA-titel. De power forward, die overkwam van de Minnesota Timberwolves, scoorde 33 punten en pakte zeven rebounds. Zijn teamgenoot Ray Allen liet zien dat hij het schieten niet verleerd heeft. De schooting guard van de Celtics scoorde 29 punten, waarvan 5 driepunters. Paul Pierce, die de fans van Boston de belofte deed om nooit naar een andere club te verhuizen, voegde daar zestien punten toe.

De drie toppers van Detroit speelden allemaal een uitstekende wedstrijd. Helaas voor de Pistons deden hun teamgenoten het minder. De point guard Chauncey Billups scoorde 26 punten en gaf zes assists. Richard Hamilton scoorde 25 punten en Rasheed Wallace voegde daar achttien punten aan toe. Antonio McDyess, die zo goed speelde in de vorige wedstrijd, was niet echt met zijn hoofd aanwezig. Alles wat de grote man deed mislukte. Hij eindigde de wedstrijd met slechts vier punten. Boston leidt deze serie nu met 3-2 en heeft de mogelijkheid om vrijdagavond de NBA-finale te bereiken indien er gewonnen wordt. In de Western Conference-finale staan de Los Angeles Lakers met 3-1 voor op de San Antonio Spurs en kunnen vanavond de serie afsluiten mits er gewonnen wordt.