Kezman gelooft in kansen Fenerbahçe

Mateja Kezman acht zijn club Fenerbahçe zeker niet kansloos om Chelsea uit te schakelen in de Champions League. Morgenavond treffen de twee clubs elkaar in Istanbul.

Kezman speelde zelf een seizoen bij Chelsea, nadat hij werd weggehaald bij PSV. Na een kort avontuur bij Club Atlético de Madrid belandde de Serviër bij Fenerbahçe. Bij Chelsea was Kezman één van de eerste aankopen die de toenmalige trainer José Mourinho deed. De voormalig spits van PSV vindt dat de huidige trainer, Avram Grant, niet zo goed is als Mourinho was. De Portugees stopte vrij snel in dit seizoen en zag zijn Israëlische assistent het overnemen.

"Mourinho is een geweldige manager en is samen met Guus Hiddink de beste waar ik ooit mee heb mogen werken", vertelt Kezman. "Toen ik zei dat ik liever weg ging om te kunnen spelen begreep hij dat. Hij deed daar niet moeilijk over. Hij vond het goed dat ik na mijn periode als ster bij PSV niet zeurde als ik op de bank moest plaatsnemen. Als ik met oude vrienden van Chelsea spreek, hoor ik dat het minder goed is onder Grant. Er zijn ruzies tijdens trainingen; dat was nooit gebeurd met Mourinho. Chelsea is nog altijd een goede club, kijk maar naar de plaats op de ranglijst, maar het is een goed moment om ze te bespelen."