McLaren in Bahrein achteraan in pitsstraat

McLaren zal tijdens de Grand Prix van Bahrein helemaal achteraan in de pitsstraat staan. Tijdens de afgelopen twee Grands Prix stond het team nog in het midden.

De volgorde van de teamboxen wordt normaal gesproken bepaald aan de hand van de uitslag van het constructeurs-WK. Omdat bij McLaren vanwege het spionageschandaal daarin alle punten zijn afgenomen is het daarin afgelopen jaar laatste geworden. Toch hoefde het in Melbourne en Sepang niet achteraan te staan, naar verluidt omdat Bernie Ecclestone erop had aangedrongen McLaren betere faciliteiten te geven. Vooral vanwege de uitstraling richting de sponsors.

De organisatoren in Bahrein hadden niet verwacht dat de indeling van de eerste twee races zou wijzigen. Het Formula One Management (FOM) gaf echter opdracht McLaren helemaal achteraan in te delen. "In Bahrein proberen we er altijd voor te zorgen dat de fans tegenover hun favoriete team zitten zodat ze bovenop de actie zitten. In het geval van McLaren is dat nu niet mogelijk en daar willen we ons voor verontschuldigen. Helaas is er sprake van overmacht", zegt Salman bin Isa Al Khalif, chief operating officer van het circuit in Manama.

Waarom McLaren nu toch de laatste boxen moet betrekken, is niet bekendgemaakt. Ook is niet duidelijk welke plek McLaren de rest van het seizoen zal krijgen.