[NASCAR] Uitslag Kobalt Tools 500

Kyle 'Rowdy' Busch (#18) heeft de Kobalt Tools 500 op de Atlanta Motor Speedway gewonnen. De coureur van Joe Gibbs Racing kwam met een ruime voorsprong als eerste over de lijn, gevolgd door zijn teamgenoot Tony Stewart (#20). Het was de eerste overwinning van Toyota in de NASCAR Sprint Cup Series.

Kyle Busch, ook wel Rowdy Busch genoemd vanwege zijn 'loose'-rijstijl, was de hele race van voren te vinden. Toen uiteindelijk Carl Edwards (#99) zijn transmissie in rook op zag gaan na het grootste deel van de race aan de leiding te hebben gelegen, bleek niemand Kyle Busch meer bij te kunnen houden.

Dankzij Busch behaalde Toyota haar eerste overwinning in de NASCAR Sprint Cup Series. Het heeft 40 races geduurd voordat het er van kwam. Iedereen in het paddock is er zeker van dat er nog vele overwinningen zullen volgen voor het Japanse automerk. Het was sinds 13 juni 1954 niet meer voorgekomen dat een buitenlandse autofabrikant een race won in de topklasse van NASCAR. Toen won Al Keller in een Jaguar de race op Lindon Airport. Toyota had al eerder races gewonnen in de Craftsman Truck Series en de Nationwide Series, andere onderdelen binnen NASCAR.

Veel kritiek was er dit weekend wederom op de Goodyear-banden. De banden bleken een veel te harde samenstelling te hebben waardoor het inhalen haast onmogelijk bleek. Veel coureurs gaven aan dat wanneer er iemand naast hen kwam te rijden ze het gas gewoon loslieten omdat ze bang waren te crashen. Tony Stewart was erg verbaal over de kwestie en opperde zelfs dat Goodyear de sport maar moest verlaten en dat Firestone of Hoosier veel beter werk konden leveren.