Brawn vol vertrouwen over 2008

Ross Brawn gelooft dat de nieuwe aerodynamica van het Honda F1-team ervoor zal zorgen dat het team competitiever wordt. Vorig jaar eindigde het Japanse team op twee na laatste.

De oud-technisch directeur van Ferrari die vorig jaar een sabbatical nam, heeft dit seizoen de leiding over de Japanse renstal. De Brit heeft een stuk meer vertrouwen in de nieuwe RA108 na tests in Jerez de la Frontera vorige week.

"We moeten niet direct teveel hooi op onze vork nemen, maar ik ben tevreden met de vooruitgang die we vorige week hebben geboekt. De nieuwe wagen is veel constanter in de lange runs", aldus Brawn. Honda probeert een teleurstellend 2007 snel te vergeten. Coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello behaalden toen respectievelijk zes en nul punten.

"Ik denk dat we met een groep wagens in het middenveld zullen vechten dit seizoen, maar niet met de voorste", meldde de Britse teambaas. "We moeten in Melbourne goed werk zien te verrichten, want zelfs in de middenmoot zit het zeer dicht bij elkaar." Brawn verwacht dat teams als BMW, Williams, Renault en Red Bull gelijkwaardige rondetijden zullen neerzetten.