KNVB diep teleurgesteld in acties

Eerder dit seizoen zorgden politieacties er al voor dat Feyenoord - AZ, Ajax - PSV en FC Den Bosch - Top Oss niet door konden gaan. Inmiddels is bekend dat dat daar weer een duel aan toegevoegd kan worden, namelijk AZ - Feyenoord.

De burgemeester van Eindhoven heeft ook al laten weten dat hij het duel tussen PSV en Ajax zal verbieden als er onvoldoende politiemensen kunnen worden ingezet. Ook de burgemeester van Venlo, waar zondag de confrontatie tussen VVV-Venlo en FC Twente op het programma staat, geeft deze middag uitsluitsel.

"Wij zijn diep teleurgesteld in de acties van de politievakbonden rondom voetbalwedstrijden vanwege het feit dat de KNVB, de clubs, maar vooral de voetbalsupporters op geen enkele wijze betrokken waren of zijn bij het CAO-conflict met de minister van Binnenlandse Zaken, maar hierdoor wel ernstig worden gedupeerd", liet een woordvoerder van de KNVB weten.

Hij vervolgde met de woorden: "Los van het feit dat het grote publiek wederom het onderspit delft, maken wij ons zorgen over de precedentwerking die de acties kunnen hebben. Hoe lang gaat dit conflict nog duren en blijven de clubs en het voetbalpubliek de dupe?"

Het treffen tussen AZ en Feyenoord is inmiddels vastgesteld op 12 maart om 20:00 uur. Het is nog niet bekend wanneer de andere wedstrijden, in het geval van afgelasting, worden ingehaald. "Dat moet waarschijnlijk ook midweeks gebeuren. Dit is natuurlijk heel vervelend voor het verloop van de competitie. We komen in de spannende fase terecht en de competitie loopt nu niet meer gelijk."