Groenewold kan tevreden op vakantie

Renate Groenewold kan met een goed gevoel op vakantie gaan. De schaatsster vestigde gisteren, tijdens de 3000 meter, namelijk een nieuw Nederlands record. Tevens zal ze zich in de komende periode voorbereiden op het zware tweede deel van het schaatsseizoen.

Groenewold nam het gisteren op tegen wereldkampioene Martina Sábliková op. Pas in de laatste meters van de rit wist de Tsjechische onze landgenote voorbij te rijden. Uiteindelijk reed de eerstgenoemde schaatsster een tijd van 3:55,83. De Nederlandse gaf slechts 0,16 seconden toe.

Met deze tijd verbeterde Groenewold het oude record, dat in maart in Salt Lake city werd gevestigd, met drie seconden. De komende weken zal de schaatsster met een aantal ploeggenoten op Cyprus te vinden zijn. "Afgelopen zomer heeft Gerard Kemkers het zo uitgestippeld en ik weet dat dit goed voor me is. De afgelopen weken dat we hier op hoogte zaten, heeft een uitwerking op mijn lichaam gehad. Het is goed om de batterij even op te laden. Dit succes is in ieder geval goed voor mijn vertrouwen", liet Groenewold weten.