Brazilië wereldkampioen Beach Soccer

Brazilië heeft zoals verwacht de finale van het WK Beach Soccer gewonnen. De Zuid-Amerikanen waren in eigen land te sterk voor Mexico, dat met 8-2 op de broek kreeg.

De Brazilianen waren altijd al de gedoodverfde favoriet, mede door het thuisvoordeel. Mexico knokte zich een weg naar de finale, en kwam maar net door de groepsfase, waarin het ook al tegen Brazilië uitkwam. In Groep A, waarin ook Rusland en de Solomon Eilanden meededen, trokken de Brazilianen ook aan het langste eind (6-4). Om de finale te bereiken werden Uruguay en Frankrijk door de beide landen aan de kant geschoven. De Uruguyanen zouden later nog wel de derde plaats voor zich opeisen.

In de finale had Brazilië eigenlijk weinig moeite met haar tegenstander. Via treffers van André en Bruno leidden de kanaries na de eerste periode met 2-0. Na de korte onderbreking knalde Benjamin de derde Braziliaanse treffer achter de matig keepende Estrada. Twee seconden na de 3-0 lag de eerste Mexicaanse goal erin; Villalobos schoot direct vanaf de aftrap raak. Even later kon Mexico helemaal terugkomen, toen het een strafschop kreeg. Gonzalez miste, terwijl Brazilië via Bruno, Buru en Betinho uitliep naar een riante 6-1 voorsprong aan het eind van de tweede periode.

In de laatste periode geloofden de beide vijftallen het wel. Brazilië gaf niets weg en kon af en toe nog door de Mexicaanse defensie komen. André knalde nog een vrije trap binnen, en in de laatste minuut mocht aanvoerder Junior Negão de schade nog vergroten. Opnieuw vanaf de aftrap kon Mexico vervolgens scoren: Plata was verantwoordelijk voor de tweede en laatste Mexicaanse treffer. Het was voor Brazilië de tweede eindoverwinning op rij. Het toernooi wordt sinds 2005 gehouden, en allemaal in Brazilië. De eerste editie werd gewonnen door Frankrijk. Vanaf volgend jaar zal het toernooi voor het eerst een andere locatie aandoen: Marseille in Frankrijk.

Submitter:  Bron: FOK!Sport