Frankrijk wil duel tegen Faroër uitstellen

Frankrijk heeft bij de UEFA een verzoek ingediend om de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Faroër Eilanden, die vandaag om 17.00 zou beginnen, uit te stellen.

Door de slechte weeromstandigheden kon het Franse nationale team gistermiddag niet afreizen naar de eilandengroep. Hierdoor is Frankrijk niet 24 uur voor aanvang van de wedstrijd op locatie.

De Fransen bekijken nu of ze vanmorgen nog een vliegtuig kunnen nemen. Zo niet, dan moet er per boot gereisd worden. En aangezien dat zeker vijf uur in beslag neemt, is de ploeg dan waarschijnlijk niet op tijd in Faroër.

Update @ 15:00 uur

De Franse nationale ploeg is er eindelijk in geslaagd om Faroër Eilanden te bereiken. Om 13.37 uur Nederlandse tijd kwamen de Fransen daarom eindelijk op de plaats van bestemming. Dat lijkt nét op tijd voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Faroër Eilanden, die om 17.00 uur Nederlandse tijd begint.

Niet alle problemen zijn nog opgelost. De UEFA heeft een arbitraal kwartet uit Turkije aangewezen, maar de Turken zijn nog niet in het land aangekomen. Als noodoplossing is nu alvast de scheidsrechter die gister de wedstrijd tussen Jong Faroër Eilanden en Jong Azerbeizdjan floot, stand-by gezet.