Alonso haalt hard uit naar McLaren

McLaren Mercedes heeft een veeg uit de pan ontvangen van Fernando Alonso. De Spaanse coureur deed zijn uitspraken na afloop van de kwalificatie in China. Er zou geen gelijke behandeling tussen hem en Lewis Hamilton zijn. Ook zijn status als tweevoudig kampioen zou worden genegeerd.

Alonso start zondag vanaf de vierde plaats op de grid. De achterstand van de Spanjaard in het kampioenschap, ten opzichte van teamgenoot Lewis Hamilton, bedraagt momenteel twaalf punten. Het is hierdoor aannemelijk dat de kampioen van 2005 en 2006 de derde titel kan vergeten.

Na de kwalificatie haalde Alonso uit naar zijn huidige werkgever. "Ik had veel meer verwacht, wij allemaal. Toen ik bij het team kwam, had ik twee wereldtitels op zak. Daarna heb ik mijn best gedaan om deze wagen steeds beter te maken. Vorig jaar vochten ze om in Q3 te komen. Dit seizoen gaan ze het kampioenschap winnen. De waarheid is dat ik niet zo goed ben behandeld. Niet als een kampioen, maar als een normaal persoon", liet hij tegenover de Spaanse pers weten.

Ron Dennis liet vanuit China weten dat hij de uitspraken van Alonso betreurt. De Spaanse coureur is echter van mening dat de baas van McLaren Mercedes het team niet verdedigde, toen geruchten over een eventuele voorkeursbehandeling van de Spanjaard de kop opstaken. "Je kan maar beter zwijgen dan liegen. Ik denk hij dat eens meer zou moeten doen. Het team doet het dan waarschijnlijk beter. Veel problemen waar McLaren in belandde dit jaar zijn hiervan het gevolg."

"Ieder heeft zijn eigen opvattingen en hij heeft de zijne. Ik heb hier veel over gesproken met David Coulthard, Juan Pablo Montoya en Kimi Räikkönen. Zij vertelden dat ze het team verlieten en daarna meer plezier hadden. Daar moet een reden voor zijn", ging Alonso verder.

Ook over het imago, dat coureurs gelijk behandeld dienen te worden, had de coureur van McLaren Mercedes wat te zeggen: "Hij (Dennis red.) heeft me niks beloofd. Je hoort vaak dat het team de coureurs gelijk zou behandelen. Maar dat is onmogelijk in een Formule 1-team. Er is altijd een motor die iets beter is of een betere ronde om binnen te komen voor een stop. Ik zeg niet dat het hier niet gelijkwaardig is, maar hij zegt daar veel over wat niet waar is."

Alonso sluit zijn verhaal af met de opmerking dat Hamilton een waardig kampioen is, als de Brit daadwerkelijk de wereldtitel pakt. "Ik denk dat hij het verdient als hij aan het eind van dit seizoen de titel wint. Ik ben van mening dat je met zowel winst als verlies om moet kunnen gaan, en als ik dit seizoen niet win dan komt dat simpelweg doordat hij meer punten heeft gescoord dan ik. En dat is logischerwijs het gevolg als hij zijn baan beter uitvoert", aldus Alonso.