Geen Van der Vaart en Mathijsen bij HSV

Vanavond speelt Hamburger SV de laatste voorronde van het UEFA Cup-toernooi. Twee Nederlandse spelers zijn daarbij niet aanwezig. Joris Mathijsen blijft in Hamburg en Rafael van der Vaart, die wel meeging naar Hongarije, zal niet in actie komen.

Mathijsen zal niet aantreden omdat hij woensdagavond vader werd van een zoontje. Het was de bedoeling dat de verdediger met een privévliegtuig naar Budapest zou vliegen maar dat plan ging op het laatste moment toch niet door. ”Uiteindelijk bleek het allemaal toch te kort dag. Ik heb mijn vrouw en zoon naar huis gebracht en vanmiddag in Hamburg getraind. Ik had twee nachten niet geslapen en er zijn nu eenmaal belangrijkere dingen in het leven dan voetbal. ik had de geboorte voor geen goud willen missen," aldus Mathijsen.

De afwezigheid van Van der Vaart is opmerkelijker. De middenvelder staat in de belangstelling van Valencia maar HSV wil de Nederlander niet laten gaan. Kort nadat Van der Vaart hiervan op de hoogte werd gesteld liep hij al dan niet een rugblessure op die ontstaan zou zijn tijdens het optillen van zijn zoontje. Mocht Van der Vaart Europees actief zijn voor HSV dan kan hij pas in 2008 voor een andere club Europees spelen.

Eerder wist Khalid Boulahrouz met eenzelfde truc uit Hamburg weg te komen. Hij blesseerde zich tijdens de warming up voor een Europees duel. Daardoor kon de verdediger niet meespelen en bleef op de bank. Niet veel later vertrok Boulahrouz naar Chelsea waar hij direct kon meespelen in de Champions League.