Eriksson: "Jammer van Ronaldo"

Sven-Göran Eriksson vindt het jammer dat Cristiano Ronaldo gisteravond rood ontving in de wedstrijd tegen Portsmouth. Hierdoor is de Portugees geschorst voor de Manchester stadsderby, aankomend weekend.

Ronaldo deelde vlak voor tijd een kopstoot uit aan één van de Portsmouth-spelers. Manchester United, dat op dat moment al enkele minuten met een man meer speelde, zag de aantallen weer in evenwicht komen. Met het oog op de derby tegen Manchester City aankomende zondag, moet United nu twee belangrijke spelers missen. Wayne Rooney liep een haarscheur in zijn voet op in de seizoensopener, en Ronaldo is nu drie duels geschorst.

Eriksson, de nieuwe trainer van Manchester City, vindt het jammer dat Ronaldo er niet bij zal zijn in de derby. "Dat is altijd jammer", meldde hij. "Als toeschouwer wil je de beste spelers zien. Maar zij hebben zoveel goede voetballers, dus ik denk dat ze aan kwaliteit niet zo veel inleveren." Eriksson ziet City tot nu toe wel goede zaken doen. Het won al van West Ham United en promovendus Derby County. "Het wordt moeilijk tegen United, maar ik kijk er wel naar uit. We hebben nog een lange weg te gaan, maar beginnen met twee overwinningen zonder tegendoelpunten is altijd lekker", aldus de Zweed.