Media: "Ajax naïef als een jeugdelftal"

In vrijwel alle verslagen in de Nederlandse kranten van vanmorgen wordt de naam van FC Kopenhagen genoemd. Vorig seizoen werd Ajax in de voorronde van de Champions League verslagen door de Denen. Een nieuw Europees debacle lijkt na de 0-1 gisteravond tegen Slavia Praag in de maak. "Wie door zijn wimpers keek, zag een opmerkelijke gelijkenis met een jaar geleden", aldus AD Sportwereld.

De Telegraaf, AD Sportwereld en de Volkskrant koppen respectievelijk met "Misstap Ajax", "Ontluistering" en "Ajax naïef als een jeugdelftal." De kranten vinden niet dat het gemis van Wesley Sneijder een geldig excuus is voor de nederlaag. "Ook zonder Sneijder lijkt deze ploeg normaal gesproken een maat te klein", aldus De Telegraaf. AD Sportwereld en de Volkskrant zoeken de oorzaak van de nederlaag vooral in fouten aan Amsterdamse zijde, terwijl De Telegraaf een groot deel van de oorzaak legt bij het stugge spel van de gasten uit Praag. "Slavia bevestigde het beeld van een team waar kraak nog smaak aan zit. Ze beheersen het spelen op de nul (...) Maar dan nog had Ajax het nooit zover mogen laten komen."

Net als De Telegraaf zegt AD Sportwereld dat ook de aanhang heeft gefaald. "Hoe vaak het belang van de wedstrijd tegen Slavia ook was benadrukt, de Amsterdamse aanhang liet het gisterenavond pijnlijk afweten."

De Volkskrant tenslotte laat weinig heel van de clubleiding. "Colin kon het voor Ajax vereiste niveau niet aan. Op zich is dat niet zo bijzonder voor een 26-jarige voetballer die in het verleden voor clubs als NAC en Norwich City speelde. Opvallender is dat Ajax dergelijke spelers een contract aanbiedt," aldus de krant die de wissel van Suárez ook vreemd vond.