Alonso wil tweede zege op rij

Fernando Alonso wil komend weekend, tijdens de Grote Prijs van Hongarije, proberen om zijn tweede race op rij te winnen. Bovendien wil hij op deze manier aan de leiding komen in het kampioenschap. Momenteel gaat zijn teamgenoot, Lewis Hamilton, nog aan de leiding.

"Het was fantastisch om twee weken terug de Grote Prijs van Europa te kunnen winnen", liet Alonso donderdag in een reactie weten. "Ik hoop komend weekeinde die prestatie te kunnen evenaren."

Alonso presteert goed gedurende zijn eerste seizoen bij McLaren Mercedes. Toch staat de Spanjaard enigszins in de schaduw van Hamilton, die momenteel aan de leiding gaat in het kampioenschap. Het verschil tussen dit duo bedraagt slechts twee punten. Mocht de coureur, die vorig naar nog voor Renault F1 reed, komend weekend in Hongarije winnen, dan neemt hij de eerste plaats weer over.

De Hungaroring is voor Alonso bovendien een speciale plaats. In 2003 wist hij daar namelijk de Grand Prix te winnen en was daarmee de jongste coureur die ooit een race op zijn naam wist te schrijven. "Ik bewaar goede herinneringen aan de Hungaroring", aldus de Spaanse coureur. "Vorig jaar had ik alleen een mindere race hier. Door een tijdstraf moest ik de race vanaf de vijftiende plek beginnen. Ik wist me vervolgens nog wel naar de leiding te vechten, maar viel daarna uit. Ik verwacht dit jaar wel een goede race te hebben, want de McLaren doet het dit jaar goed op dit soort circuits."