Ajax, AZ met Olympische Spelen in de maag

Het is maar de vraag of bondscoach Foppe de Haan met het sterkst mogelijke Oranje naar de Olympische Spelen van 2008 in Peking kan.

Als de Olympische Spelen van start gaan is het voetbalseizoen volop bezig. De algemeen directeur van Ajax, Maarten Fontein, heeft vandaag gezegd dat hij er weinig voor voelt om spelers af te staan. "Ik hoop dat de KNVB openstaat voor een discussie".

Onlangs zei de algemeen directeur van de KNVB, Henk Kesler, dat de clubs hun spelers in augustus 2008 maar gewoon af moeten
staan. "Erg kortzichtig. Daar moet veel zorgvuldiger over gesproken worden. Kesler gaat makkelijk voorbij aan de voorronde van de Champions League. En het resultaat van die wedstrijden is belangrijker voor het Nederlands voetbal dan de Olympische
Spelen"
aldus Fontein die zei dat ook AZ zich voelde aangesproken. "Het kan gewoon niet zo zijn dat alles moet wijken. Het belang van de club weegt voor ons zwaarder dan het Olympische belang. Daarom heb ik besloten zelf de topclubs te benaderen. We wachten nu op de KNVB."

Gisteren gaf Mark van Bommel aan niet als dispensatiespeler mee te gaan naar de Spelen. Zijn club Bayern München geeft hem niet vrij tijdens het seizoen.