[IRL] Uitslag Richmond

De Schot Dario Franchitti heeft zijn derde IRL-race van dit seizoen gewonnen. Een verregende training betekende dat de Schot vanaf pole mocht vertrekken en daarmee de basis legde voor de overwinning. Van de 250 ronden lag de Andretti Green-coureur er 242 op kop.

In een tamelijk saaie race was Franchitti duidelijk de beste. Onder een neutralisatie in de 64e ronde verloor Dario tijdelijk de leiding aan teamgenoot Tony Kanaan, maar na twee ronden greep hij direct weer de leiding. De Ganassi-coureurs Scott Dixon en Dan Wheldon eindigden respectievelijk als tweede en derde.

"Er was heel weinig grip, maar gedurende de avond werd die auto steeds beter, en dat maakte mij alleen maar sterker. Ik voelde die auto perfect aan, eigenlijk wilde niemand van zijn lijn gaan want dan verloor je toch wel erg veel grip," aldus Franchitti.

Franchitti verbeterde in Richmond het record van Buddy Lazier. Die reed in 2001 op Richmond ruim 224 ronden aan de leiding. Milka Duno maakte haar rentree in de IRL, maar gaf na 79 ronden met fysieke problemen op.