[EK-21] Remise Engeland en Italië

Vanavond hebben Jong Engeland en Jong Italië in het Gelredome in Arnhem met 2-2 gelijk gespeeld. In de eerste helft wist de Engelse ploeg tweemaal te scoren. In de tweede helft deden de Italianen hetzelfde. De laatstgenoemde ploeg is hierdoor nog in de race om de tweede plaats.

Jong Italië begon deze wedstrijd met de wetenschap dat het wel eens uitgeschakeld zou kunnen worden. Bij eventueel verlies zou de ploeg namelijk geen kans meer maken op de tweede plaats. In de beginfase van de wedstrijd was Engeland de meest dreigende ploeg. De Italianen deelden wat speldenprikken uit, maar zorgen nauwelijks voor gevaar. Na iets meer dan twintig minuten spelen kwam Engeland op voorsprong. David Nugent was degene die de bal achter Emiliano Viviano schoot. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. Deze keer was Leroy Lita trefzeker. Deze speler presteerde het om in een eerder stadium twee opgelegde kansen te missen. Na iets meer als een half uur kreeg Italië via Alberto Aquilani zijn eerste grote kans, maar de bal schampte de paal. Kort daarna kwam de ploeg terug in de wedstrijd, dankzij een treffer van Giorgio Chiellini.

Riccardo Montolivo kreeg direct na rust een goede kans, maar Scott Carson pareerde het schot. Tien minuten later kregen de twee teams afwisselend een aantal goede mogelijkheden. Dit leverde echter geen treffers op. Na bijna 70 minuten spelen kwam Italië op gelijke hoogte door een treffer van Aquilani. Het schot was afkomstig vanuit de tweede lijn en belandde achter Carson. De Engelse ploeg kreeg, naarmate de tweede helft vorderde, steeds meer moeite om de tegenstander onder de duim te houden. Ook in de slotfase van het duel werden geen noemenswaardige kansen gecreëerd. In blessuretijd probeerde Jong Engeland het nog een laatste keer, maar kwam niet meer tot scoren. De twee ploegen beëindigden het duel dus met een gelijkspel.

Submitter:  Bron: FOK!sport