Gevecht om Dani Alves

Het gevecht om de handtekening van Daniel Alves is losgebarsten. Topclubs uit heel Europa willen de rechtervleugelspeler van Sevilla aan hun selectie toevoegen.

Naast de in de media genoemde favoriet Real Madrid strijden ook het Engelse Chelsea en Europees kampioen AC Milan om de Braziliaan. Ook Liverpool zou interesse hebben in Alves, maar heeft zich nog niet officieel gemeld.

Chelsea zou reeds een bedrag van ¤ 24 miljoen hebben geboden op de international, hetgeen een stuk meer is dan het Italiaanse bod van ¤ 20 miljoen. Sevilla, de houder van de UEFA Cup en tegenstander van Milan in de aankomende SuperCup, is bereid zijn sterspeler van de hand te doen voor het juiste bedrag.

Real Madrid is volgens de Spaanse pers favoriet om Alves naar de hoofdstad te halen. Ondanks dat de Koninklijke nog geen bod heeft gedaan, wil het naar verluidt de aan Arsenal verhuurde Julio Baptista gebruiken in een ruildeal. Baptista kwam twee jaar geleden al van Sevilla naar Madrid, samen met Sergio Ramos. Naast dit feit zou ook de persoonlijke voorkeur van de 24-jarige Braziliaan uitgaan naar Real Madrid.