Landzaat heeft geen spijt

Denny Landzaat heeft er absoluut geen spijt van dat hij AZ heeft verruild voor het Engelse Wigan Athletic. In het eerste seizoen kan de international de verwachtingen niet inlossen.

Toen Wigan-trainer Paul Jewell Landzaat overtuigde om naar Wigan te komen, leek het een goede deal voor de Engelsen. Maar het team worstelt met de vorm in hun tweede seizoen, en ook Landzaat kan daar geen verandering in brengen. De middenvelder had met AZ in de kwartfinale van de UEFA Cup kunnen spelen, maar in plaats daarvan vecht hij met Wigan tegen degradatie.

"Ik had niet verwacht in deze positie te komen toen ik naar de club kwam", zegt Landzaat. "Maar ondanks het goede spel en het succes van AZ heb ik geen spijt van mijn overstap. Mijn tijd bij AZ was voorbij en ik wilde de stap naar de Premier League maken." De 30-jarige international denkt wel dat het volgend seizoen beter gaat. "Volgend jaar gaat het vast beter. Dit seizoen zijn er zo'n tien à elf nieuwe spelers gekomen, en die werken nu steeds beter samen. Het integreren duurde even, maar daarna gaat het alleen maar beter."