LA Galaxy wil ook Zidane

Los Angeles Galaxy heeft na het aantrekken van David Beckham nu haar zinnen gezet op Zinedine Zidane. De Fransman is al met pensioen, maar toch willen de Amerikanen hem aan de selectie toevoegen.

Alexi Lalas, de trainer van LA Galaxy, heeft reeds contact opgenomen met vertegenwoordigers van Zidane, in de hoop hem naar Major League Soccer te kunnen halen. Zizou's ex-clubgenoot David Beckham gaat aankomende zomer richting Los Angeles, daar hij al met overeenstemming is gekomen over een overstap, en zijn contract met Real Madrid afloopt.

Zidane stopte met zijn carrière na het afgelopen WK, waar hij in de finale scoorde en rood zag. In zijn loopbaan won hij al het belangrijke: het WK in 1998, het EK in 2000 en de Champions League in 2002. Lalas hoopt de legendarische Fransman nu toe te mogen voegen aan zijn eigen Galaxy.

"We zijn in contact met zijn 'mensen'", vertelt Lalas in The Times. "Alles is nog voorlopig. Als het gebeurt, zou dat fantastisch zijn. Niet alleen voor Galaxy, maar voor de hele competitie. Hij is een grootse speler en ik denk niet dat hij alleen maar wijn wil drinken op het Franse platteland." De Amerikaan hoopt dat Beckham Zidane kan overhalen, aangezien de twee drie jaar lang samen speelden bij Real Madrid. "Hij kent hem, en het zou je nog verbazen hoeveel grote deals worden beklonken omdat één iemand zegt: 'Hey, come over and hang out'", aldus Lalas.