Chelsea wil Crespo terughalen

Ondanks de geruchten over het vertrek van José Mourinho houdt de Portugese coach zich nog wel altijd bezig met Chelsea. Hij wil nu de Argentijn Hernán Crespo terughalen naar de Engelse hoofdstad.

Crespo werd door Internazionale afgelopen zomer naar Italië gehaald, middels een tweejarig huurcontract. Chelsea bezit de speler dus nog wel altijd, en heeft het recht hem terug te halen. De Argentijn voelt niet veel voor een terugkeer, daar hij zich niet kon aanpassen aan de Engelse levensstijl.

Mourinho's zakelijke instinct houdt daar geen rekening mee, want de Portugees wil per se een extra spits voor het volgende seizoen. Dan wordt in 2008 namelijk weer de African Cup of Nations gespeeld, en verliest hij zowel Didier Drogba als Salomon Kalou.

"Ik begrijp Crespo's kant van het verhaal, maar zaken zijn zaken", aldus Mourinho. "Het is nu aan (Roman, red.) Abramovich en Peter Kenyon. Ik heb aan hen mijn plannen verteld. Crespo is van ons en ik heb een spits nodig. Ik ga Drogba en Kalou bijna zeker kwijtraken aan Ivoorkust als zij in de Africa Cup spelen."